Szex a terhesség alatt

Miért ne érhetne egy kismamát kétféle öröm is egyszerre? Miért ne örülhetne a pocakjában növekvő új életnek, és közben még emelkedettebb szinten, még meghittebben élhetné meg a kapcsolatát társával?

A várandósság kilenc hónapja egy olyan különleges időszak, amelyben a legtöbb pár csupán egyszer vagy kétszer részesül élete során, és amely során a korábban megszokottól jóval mélyebb testi-lelki kapcsolat alakulhat ki férfi és nő között. Ebbe sok más mellett beletartozik a terhesség alatti szex is, amely a gyönyör egészen új dimenzióit nyithatja meg a várandós kismama és társa számára.

Bátran éljetek szexuális életet!

Ha ugyanis a kismama nem veszélyeztetett terhes, nem volt korábban vetélése, és a partnerének sincs semmilyen nemi betegsége, az orvosok szerint a szex egyáltalán nem árt a babának, sőt, a lelki tényezők szempontjából kedvező hatású is lehet. Ha a várandósság során minden rendben zajlik, akkor a baba kiváló védelemben, biztonságos körülmények között fekszik a méhedben, a magzatvíz megvédi őt a külső hatásoktól, nyugodt lehetsz, nem tehettek benne kárt. Lássuk, mi is történik veled a terhesség alatt, és milyen hatással lehet mindez a társaddal való kapcsolatodra!

Hormonális változások a terhesség alatt

Ha babát vársz, olyan hormonális változásokon mész keresztül, amelyek hatással vannak a szexuális életedre és a vágyaidra is. A legtöbb várandós nő, miután túljut a kezdeti rosszulléteken és az émelygős időszakon, minden korábbinál jobban vágyik a szexuális együttlétre. Ennek oka, hogy olyan hormonok termelődnek a testükben, amelyek máskor nem, vagy csak kisebb mennyiségben, emiatt pedig növekszik a nemi vágyuk, és minden eddiginél jobban vágynak a terhesség alatti szexre, szexuális kielégülésre. Másfelől pedig a terhesség során az altestbe több vér jut, mint máskor, és a vérbőségnek köszönhetően jóval intenzívebben élhetik meg a testi érintéseket és a gyönyört. Ráadásul a kötetlen, felszabadult szerelem érzését is megtapasztalhatjátok, amikor nem kell a fogamzásgátló szerekkel törődniük, és az sem merülhet fel problémaként, hogy a nő mikor menstruál.

Szexuális vágy elfojtása terhesség alatt

A kismamák egy része azonban képtelen a terhesség alatt kibontakozni az ágyban, és elfojtja szexuális vágyait, vagy azért, mert kizárólag a születendő gyermek tölti ki a gondolatait, vagy azért, mert gátlásai alakulnak ki a megváltozott alakja miatt. A partner sok türelemmel és megértő beszélgetéssel azonban változtathat ezen, elmagyarázhatja, hogy a kismama attól, hogy gyermeket vár, még nő is marad, akinek vágyai vannak, és akit a férfi ugyanolyan szépnek lát egészen a szülésig, mint azelőtt, hogy teherbe esett volna.

szex és terhességterhességterhesség alattterhesség alatti szex