Questions

0 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt Nőgyógyász.hu

Nem rég kiderült hogy hátrahajlik a méhem.És az lenne a kérdésem hogy ez mennyire befolyásolja a teherbeesést? Vagy a terhesség alatt lehet valami gond vele? Az első terhességemnél nem tudtam róla. A másik kérdésem az lenne, hogy szoptatás alatt lehet e szedni a Femibion babatevezés vitamint? Előre is köszönöm a válaszát

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Zsuzsi,

A hátrahajló méh tulajdonképpen nem egy problémát takar, amennyiben egyéb teherbeesést nehezítő kórkép nem áll fenn, akkor ez az elhelyezkedés önmagában nem akadályozza, nehezíti meg a gyermekvállalást, továbbá a várandósságot sem befolyásolja negatívan.

A Femibion Babatervezés vitamin kapcsán nőgyógyász szakorvosával szükséges egyeztetni.

Üdvözlettel,
a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
0 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt Nőgyógyász.hu

Párommal babát tervezünk január óta. (37 éves vagyok.) Sajnos sikertelenül. Májusban nőgyógyásznál és endokrinológusnál is voltam. IR-t állapítottak meg, ill. pajzsmirigy alulműködésem van. Javaslatukra pajzskomlexet, Inofolic premiumot, barátcserjét szedek melyek hatására renszeres ciklusom lett (28 napos). Előtte 30-31 napos volt. E hó 11-én kellett volna menstruálnom, de késik 5 napja. A terhesség szinte összes tünetét tapasztalom magamon ( émelygés, hányinger, fokozott éhségérzet, hangulatingadozás, fáradékonyság). Viszont 2 ultra érzékeny teszt is negatív eredményt mutat ( nem ugyanaz nap csináltam). Mi okozhatja a vérzéskimaradást??? Aggódom, mert 2 hétre külföldre utazom, időpontot ilyen rövid időn belül sehova nem kapok. Fennállhat a méhen kívüli terhesség veszélye?

Válaszát előre is köszönöm!

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Gabriella,

Méhen kívüli terhesség esetén is pozitív terhességi tesztre lehet számítani, így nem gondolható első körben erre az Ön esetében. A vérzéskimaradás ugyanakkor mindenképp nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatot igényel, tünetei és a negatív tesztek alapján biztos következtetéseket nem lehet levonni.

 

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
20 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Jó estét!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy korai terhességnél okoz – e problémát ha pl. forró autóba való ülés. Olvastam, hogy kerülni kell minden olyan helyzetet ami túlmelegiti a testet, pl. szauna, mert vetélést okozhat.

Köszönöm előre is a választ.

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Kérdező,

Valóban érdemes minden ilyen helyzetet kerülni, ugyanakkor a szaunát és egy napon felmelegedett autót nem szabad összehasonlítani. Lényeges hőmérséklet-különbség van a két “helyszín” között, illetve ne felejtsük el, hogy az autó használata szükséges lehet a mindennapokban, míg a szauna elkerülése a várandósság alatt kifejezetten fontos és tulajdonképpen könnyen kivitelezhető (nem a napi rutin része). Amit tehet a kellemetlen meleg érzése ellen, hogy indulás előtt mindig szánjon pár percet az autó szellőztetésére.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
39 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt Nőgyógyász.hu!

Szeretném a véleményüket kikérni védőoltással kapcsolatban.

Május 15.-én kaptam az első pfizer-biotech oltást, aminek a második adagja 06.19.-én esedékes. A menstruációm 06.10.-én kellett volna kezdődjön, helyette pozitív terhességi tesztet csináltam. A kérdés, megkaphatom-e a második oltást?

Köszönöm megtisztelő válaszukat!

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Kiss Tímea,

 

Koronavírus oltással kapcsolatos kérdésével kérjük látogasson el a https://koronavirus.gov.hu/ oldalra, ahol pontos információt kaphat a várandósság esetén fennálló oltási rendelkezésekről.

 

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
68 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

*Szeretném kérdezni, hogy van-e olyan nőgyógyász, aki homeopátiás készítményekkel gyógyít? Méh polipom van (8*10 mm-es), amely miatt homeopátiás orvossal szeretnék konzultálni.

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Edit,

Nem tudunk olyan orvosról, aki egyszerre praktizál nőgyógyászként és elismert homeopata szakember is lenne. Mindazonáltal javasoljuk, hogy a FoglaljOrvost oldalán nézze meg a nőgyógyász szakorvosokat, hiszen bemutatkozó anyaguk és páciens értékeléseik alapján rátalálhat az Önnek szükséges beavatkozást végző orvosra!

https://foglaljorvost.hu/nogyogyasz/

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
64 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tíz év után jutottam el oda, hogy kimondottan keresek olyan nőgyógyász szakorvost, aki hajlandó traumatizált pacienssel foglalkozni. Sajnos e téren sok abúzust és megaláztatást éltem meg, emiatt képtelen vagyok már ilyen jellegű vizsgálatra menni. (Nem csak erre, kapcsolataim sincsenek emiatt) Szeretném egy négy éve felfedezett betegség miatt véglegesen eltávolíttatni a méhemet, de folyamatos falakba és megalázásba botlottam emiatt. Ki az az orvos, aki hajlandó emberien bánni velem és képes megérteni a problémát? Köszönettel

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Réka,

Őszintén sajnáljuk negatív tapasztalatait és az Önt ért traumát! Éppen korábbi tapasztalataiból kifolyólag nem lenne helyénvaló konkrét orvost ajánlani, hiszen egyéni preferenciák és megítélés alapján eldönthető, ki a jó orvos, mindenkinek másra van szüksége a vizsgálat során. A FoglaljOrvost oldalán rengeteg empatikus nőgyógyász szakorvost találhat, szöveges értékelésük alapján pedig megbizonyosodhat róla, hogy az adott orvos Önnek megfelelő lehet e. Bátran olvasson az oldalon szereplő orvosokról, a páciens vélemények abszolút megbízhatóak!

https://foglaljorvost.hu/nogyogyasz/

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
57 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Szép napot!  2012-ben szültem a negyedik babámat azóta folyamatosan van  folyásom.  A cytológiám rendben volt. 2020. októberében megint elmentem a levételre. Mondtam az orvosomnak,hogy szex után nagyon vérzek és sokat fáj a hasam erős folyásom van. Az eredmény rossz lett. 2021. januárban megint cytó levétel. Eredmény rossz. HPV eredmény 66-os pozitiv. Májusban megint rossz lett a cytológia. Azt mondta a doktornő,hogy rossz eredmény esetén szövetmintát vesz. De nem így történt. Azt mondta,hogy 3 hónap múlva megint menjek cytológiára. Szerencsére most nem vérzek de a panaszaim nem múltak el. Sőt most már csak tisztasági betéttel tudok élni. Kellemetlen a szaga is. A fájdalomról nem is beszélve. Diagnózisok: Méh-hypertrophia,   Cervicalis dysplasia,k.m.n,   ST.p.salpingect. l.u.,   szűrővizsgálat méhnyak daganatának kimutatására.

Státusz: Tág hüvely,diónyi rectokele,ép portio hátul, kp-nél valamivel nagyobb méh anteflexióban helyezkedik el,környezetében kóros képlet nem tapintható. TVS: uterus 7,4×3,8 cm ,EM: 2,3 mm endo-myometrialis határfelület éles,adnexumok vetületében kóros nem ábr.

Az lenne a kérdésem,hogy meddig kell még várnom arra,hogy végre tegyen valamit?  Lassan már nem merek a párommal együtt lenni mert eszembe jut a fájdalom. Meddig mehet ez így?

Köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Koncsekné Tímea

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Koncsekné Tímea,

Nagyon sajnálatos, hogy panaszára nem kapott sem megoldási javaslatot sem kezelési tervet. Az Ön által leírtak alapján érdemes diagnózisával egy új nőgyógyász szakorvossal felvenni a kapcsolatot, másodvélemény kikérése és természetesen a megfelelő kezelés elkezdése céljából. Bízunk benne, hogy hamarosan enyhítik panaszait, melyhez a pontos kórtörténet és a személyes konzultáció elengedhetetlen!

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
59 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt doktor Nő!

2021. május 18 – án voltunk együtt a párommal, mely során megtörtént a “baleset”. Nem védekeztünk.

Másnap reggel 7.00 órakor Rigesoft tablettát vettem be, majd a 2. szemet 12. 30-kor.

Május 2-án volt az utolsó menstruációm.

Kérdésem, hogy mennyire befolyásolja a tabletta hatását, hogy kb. 5 óra telt el a 2 tabletta bevétele közt?

Mennyi a teherbeesés esélye?

Köszönettel:

Andi

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Andi,

A két tabletta között eltelt idő ideálisnak mondható, alapvetően 12 órán belül ajánlott tartani a tabletták között eltelő időt. A Rigesoft esemény utáni tabletta körülbelül 85 százalékban képes megakadályozni a megtermékenyülést.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
64 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt dr. Úr, Nő!

2020.09.01 – el császárral született a gyermekem. Kaptam kontroll után fogamzásgátló tablettát amit szoptatás alatt kellett szedni, az utolsó doboz felénél már nem szoptattam, de ugyan úgy szedtem a következő felirásáig, viszont egy hónapba 2x is megjött a menzeszem. Most abbahagytam mert kaptam újjat amit már nem szoptatás alatt kell szedni. Ezt akkor kell neki állnom szedni mikor megjön, így még nem kezdtem el. Ebbe a hónapba most jött meg harmadszor. Most kellene az első nappal szednem. Viszont engem nagyon zavar hogy ilyen sűrűn jön meg. Lehetséges hogy a gyógyszer zavart meg amit csak szoptatás alatt lehetett volna szabad szedjek, vagy állhat más a háttérben? Válaszát köszönöm

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Sándor Tamásné,

A szoptatáshoz szükséges fogamzásgátló tabletta és a csökkenő/abbahagyott szoptatás együttesen okozhatja a rendszertelen menstruációt, így a hagyományos fogamzásgátlóra való áttérés már a kevesebb szoptatáskor ajánlott lett volna. Érdemes egyeztetnie a fogamzásgátló tablettákat felíró nőgyógyász szakorvossal.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
61 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Jó Napot Kívànok! Olyan kérdésem lenne, hogy a 2.levél fogamzásgátlót szedem, szombat vasárnap nem vettem be a tablettát, és ma reggel megjött, de enyhén, ez lehet beágyazódási vérzés is?

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Kérdező,

A fogamzásgátló rövid ideje történő, illetve jelen esetben hiányos szedése indokolhatja a megtermékenyülést, ugyanakkor ez a vérzés pontos jellemzőitől is függ. Érdemes konzultálni a fogamzásgátló tablettát felíró szakorvossal.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Decemberben volt utoljára gyenge menszeszem, márciusban 2 nap vérezgetésem volt. Változókorban vagyok, hőhullám, fáradtság 50 múltam. A héten 4 negatív tesztet csináltam. Lehetek-e terhes?

Kedves Opauszkiné Kollár Andrea,

Életkora és tünetei alapján menopauzára lehet gondolni, a vérzés kimaradása, majd teljes megszűnése egyénenként eltérhet. A terhesség lehetőségét ugyanakkor nőgyógyász szakorvos tudja megállapítani, érdemes felkeresni termékenységének felmérésével.

Üdvözlettel,
a nogyogyasz.hu csapata

64 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt doktor úr /nő!

43 éves vagyok vagyunk a párommal. Babát szeretnénk.Tavaly 6 hetesen  elveszítetük a babát. Azóta nem jönn össze.

A ciklusom 28-27 napos:3-4 napig van még.

Már a kivizsgáláson is gondolkodtam de most a vírus miatt  nem lehet.

Merre vagy hova tudok fordulni.

Köszönöm a válaszát.

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Jenei-Borsi Katalin,

A nőgyógyászati kivizsgálás elengedhetetlen a gyermekvállaláshoz, a korábbi vetélés és az azóta tartó sikertelen próbálkozás pedig még inkább megkívánja a szakorvos felkeresését és a lehetőségek megvitatását. Az orvos, rendelő kiválasztásakor érdeklődjön a rendelő járványügyi intézkedéseiről, de az egészségügyi intézmények fokozottan ügyelnek a páciensek védelmére.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
64 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Üdvözlöm. 28 hetes kismama vagyok. Múlt héten voltam az orvosomnál, mindent rendben talált. Méhszáj is zárva volt.  Magnéziumot növeltünk, mert bekeményedett időnként az alhasamnál, ami pár másodpercig tartott csak. Viszont másnap, illetve azóta az egész hasam keményedik, van hogy nagyon feszít van hogy elviselhető, de mint a kosárlabda. Létezik, hogy pár nap alatt kinyílt a méhszáj? Ez mennyire normális? Szex?Válaszukat köszönöm

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Niki,

Amennyiben nem jár kiemelkedő fájdalommal, kellemetlenséggel és további tünetekkel (pl. vérzés, alhasi görcsök, rossz közérzet), illetve nincs korábbi negatív szülészeti tapasztalata és krónikus betegsége, úgy a haskeményedés nem számít kórosnak. Mindazonáltal érdemes figyelni, hogy naponta 2-3 l folyadékot mindenképpen igyon és pihenjen. Fontos kiemelni, hogy a tünetek pontos megítélése szempontjából szülész-nőgyógyász szakorvosával is szükséges egyeztetni, hiszen ő tudja pontos kórtörténetét, a várandósság alatti eredményeit.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

 

A közzététel állapota megváltozott
84 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Üdvözlöm!Első trimeszterben normális,hogy felgyorsult az anyagcserém? Napi 2-3x is elmegyek a wc-re.Terhesség előtt max napi 1x volt.Femibion 1-et szedek. Ilyenkor nem a székrekedés a megszokott? Jelenleg 8 hetes kismama vagyok.

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Krisztina Zakupszki,

Ne aggódjon, a rendszeresebb anyagcsere teljesen normális ebben az időszakban.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
86 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Üdvözlöm!

PCOS vagyok (kb 9 éve) 23 éves vagyok párom 35 baba tervezésbe kezdtünk párommal (2021 novemberbe hagytam abba a Mistral fogamzásgátló tabletta szedését) novemberbe nem volt menzeszem decemberbe 9-én januárba 19-én februárba meg nem volt. El mentem nőgyógyászhoz kaptam egy gyógyszert amitől meg is jött a mensim márc 20-án (ez a Dr úr látta meg ismét a PCOS-t) előtte a fogamzásgátlótól “elmúltak” elvileg hisz miután kb 7 évig szedtem nem látták, előtte 14 éves koromba diagnosztizálták

Márc 20-i mensim kb 5-6 napig tartott azóta semmi pedig itt az ideje hogy újra meg legyen. “Terhesség tüneteim vannak ugyan” de nem hiszem hogy annak tudható be (3 negatív tesztem van) alhasi görcseim voltam (kicsit még vannak)””mindjárt megjön” érzés és alhasi szúrkáló fájdalmak is vannak időnként! Közérzetem borzalmas hol sírok hol feszűlt és ideges vagyok hol meg semmi bajom (vidám vagyok) előforfúl hogy többet eszem, többett vagyok éhes a megszokottnál de egyéb tünetet nem érzékelek vagy nem veszem észre.

mi lehet a gond? Vagy csak a pcos miatt?

elnézést hogy hosszúra sikeredett a kérdésem csak nagy a kíváncsiság! Válaszát előre is köszönöm!

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Kérdező,

Az Ön által leírtak arra engednek következtetni, hogy csupán tüneti kezelést alkalmaztak eddig Önnél. A policisztás ovárium szindróma esetében azonban konkrét kezelési tervre van szükség önmagában is, de természetesen a gyermekáldás elősegítéséhez is. Sajnos PCOS fennállásakor a teherbeesés többnyire hosszabb idő elteltével tud megvalósulni, de egy nőgyógyászati endokrinológiában jártas szakorvos segíthet a fennálló problémával kapcsolatban és a gyermekvállaláshoz szükséges vizsgálatokat, kezeléseket is eltudja végezni.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Üdvözlöm! 2020. novemberében hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Azóta próbálkozunk babával. PCOS van (február-március-ba voltam nőgyógyásznál). Rendszertelen mensire kaptam gyógyszert amitől újra megjött márc 20-án
Előtte december 9 és január 19-én volt febr.ba nem!
Tergesség tüneteim nem sok van lehet hogy nem is azok de mensim nem jött még meg ebbe a hónapba alhasi (“mindjárt meg jön”) érzések szúró érzés szintén alhasba. Rettenetes hangulat ingadozásom van hol ideges vagyok hol sírok hol meg jó kedv… stb 3 negatív tesz eddig sajnos. Ez mind csak a PCOS miatt lehet?

Kedves Krisztina,

Előfordulhat, hogy a PCOS okozza ezeket a tüneteket Önnél. Ugyanakkor mindenképp érdemes nőgyógyász szakorvost felkeresni, hogy a várandósságot megállapíthassák vagy éppen kizárhassák a jelentkező tünetek tekintetében.

Üdvözlettel,
a nogyogyasz.hu csapata

76 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!
Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a menstruációm márc. 22-én jött meg, volt is meg nem is, de elmúlt 5 nap múlva kb, majd 4-5 nap eltelt és ismét lett ápr. 1-jén pontosan és azóta is van sajnos, adták rá először Exacyl tablettàt és Ergam cseppett, de nem lett hatása, a mai napon meg írtak rá Progesterone Exertist, annyit mondtak még, ha ez sem mulasztja el, akkor currett szükséges!
Meg még annyit mondott az orvos, hogy valószínűleg egy hormon viszi a ciklusomat. Egyébként ez nem újkeletű problémám, hol nem jön meg valameddig, hol igen, hol meg így van, eddig, amikor ilyen volt Depo Proverát kaptam rá.
Ön mit tanácsolna? Válaszát előre is köszönöm!

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Mónika,

A menstruáció kimaradása, rendszertelensége valóban hormonális problémára utalhat. Érdemes nőgyógyászati endokrinológiára szakosodott orvossal felvenni a kapcsolatot, hiszen itt együttesen e két terület érintésével lehet rájönni a panasz okára.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
80 megtekintés A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

2 éve szenvedek hüvely fertőzés, gyulladás,gombával felváltva.
Nőgyógyászom nem mond semmit
Mindig ugyan azt irja fel Macmirorr hüvely kupot, ami nm használ.
Orvosi ügyeleten jártam ahol Gynoflor hüvelytabletat írtak 6 dbot, be szedtem belole 5db nm latom a változást, viszont inkabb erősebb lett a folyásom es kellemetlen szagú.

A közzététel állapota megváltozott

Kedves Frida,

A régóta fennálló gombás fertőzés utalhat a szervezetben természetesen előforduló Candida gomba elszaporodására, így a helyi/tüneti kezelés nem feltétlenül elég. Érdemes Candida-vizsgálatot kérni és a probléma fennállása esetén gasztroenterológus szakorvossal konzultálni a Candida-étrendről.

Üdvözlettel,

a nogyogyasz.hu csapata

A közzététel állapota megváltozott
0 Megjegyzés

Január 27-en született a fiam. Természetes úton. Másfél hónapig szoptattam. Múlt hónap 27-én volt két hónapos és még nem volt menstruációm . Ez gond ?

Kedves Páhi Vivien,

Nem gond, hogy még nem volt menstruációja. Az anyatej elapadását követő 3-6 hónapon belül kell, hogy az első szülés utáni menstruáció jelentkezzen, amennyiben ez nem történik meg, forduljon mindenképp nőgyógyász szakorvoshoz.

Üdvözlettel,
a nogyogyasz.hu csapata

0 Megjegyzés

Üdvözlöm!
Császármetszés után 8héttel most jött meg a menszeszem.Viszont aggódom mert iszonyatosan vérzem.Az orvos szerint ez normális 2-4napig.Óránként betétcsere..Ez tényleg normális?

Kedves Nagy Nikolett,

Valóban normálisnak számít az erős vérzés, ahogy orvosa is mondta. Ugyanakkor ha a menstruáció 8-10 napig ilyen erős, illetve fájdalmas vérzéssel jár, feltétlenül forduljon nőgyógyászához.

Üdvözlettel,
a nogyogyasz.hu csapata