20 hozzászólás

 • Kedves Viktória,

  A menstruáció rendszertelensége a szülést követő pár hónapban normális, ugyanakkor érdemes nőgyógyász szakorvosával is konzultálni a menstruációk jelentkezéséről és elmaradásáról.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Jonapot! Az lenne a problémám hogy 4 hónapja szültem, szülés után 6 hétre megjott a menstruációm után utána a kővetkező 2 hónapba is de most 1 havi vérzésem kimarad, ez normális? Előre is köszönöm a válaszukat!

 • Kedves Barbi,

  Alapvetően a szoptatás mértéke és a fogamzásgátló típusa is befolyásolhatja a menstruáció meglétét vagy megjelenését, a jelenleg megosztott információk alapján nehéz megállapítani a menstruáció hiányának okát. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyász szakorvosával egyeztetni, aki a fogamzásgátló tablettát felírta.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Kedves nogyogyasz.hu!

  Lassan 1 éves a kisfiam, aktív cicis, a 6.hét óta szedek fogamzásgátlót. Még nem tért vissza a menstruációm. Az elmúlt 1-2 hónapban előfordul, hogy “mindjárt megjön” érzésem van 1-2 napig, de semmi nem történik. Normális ez így?

  Köszönöm előre is a választ!

 • Kedves Gál-Reider Anikó,

  A rendszertelen vérzést okozhatja a együttesen a fogamzásgátló tabletta és az anyatej megléte, ugyanakkor mindenképp érdemes nőgyógyász szakorvosával egyeztetni.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Tisztelet Doktor Úr / Doktorinő!

  Annyi lenne az aggodalmam, hogy 3 hónapja szültem természetes úton, szoptatni nem de fejve kapta a pici a tejcsit. E hónap elején megjött a menstruációm. Görcsök, migrén minden tünet meg volt. 4 napig véreztem erőteljesen. Ahogy a doktor mondta elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát. Tegnap óta ismét vérzek de nem olyan erősen. Okozhatja az hogy még van tejem vagy esetleg a tabletta?? Esetlegesen még nem állt be rendesen a ciklusom? Mikor kezdjek el aggódni? Valaszukat előre is Köszönöm!

 • Kedves Nagy Nikolett,

  Valóban normálisnak számít az erős vérzés, ahogy orvosa is mondta. Ugyanakkor ha a menstruáció 8-10 napig ilyen erős, illetve fájdalmas vérzéssel jár, feltétlenül forduljon nőgyógyászához.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Kedves Sápi-Redler Anna,

  A menstruáció a szoptatást követően még rendszertelen lehet, ugyanakkor a gyakori vérzés miatt mindenképp egyeztessen nőgyógyász szakorvosával.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Kedves Hollóné Kerestély Eszter,

  Az Ön által említett lehetőségek közül mindkettő fennáll, de a menstruáció elmaradásának pontos okát nőgyógyász szakorvosa tudja megmondani. Alapvetően a tejapadást követő 3-6 hónapon belül kell jelentkeznie az első szülés utáni menstruációnak, így előfordulhat, hogy a decemberi vérzés nem a rendszeres menstruáció kezdeteként jelentkezett.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Kedves Regina,

  Igen, előfordulhat, hogy ez már a szoptatás utáni első menstruációja (mely a tejapadást követő akár 3 hónapon belül jelentkezhet, de az Ön esetében a szoptatás rövid ideje miatt is természetes ez a folyamat). Amennyiben rendellenesnek találja a vérzés jellegét, keresse fel nőgyógyász szakorvosát!

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Kedves Páhi Vivien,

  Nem gond, hogy még nem volt menstruációja. Az anyatej elapadását követő 3-6 hónapon belül kell, hogy az első szülés utáni menstruáció jelentkezzen, amennyiben ez nem történik meg, forduljon mindenképp nőgyógyász szakorvoshoz.

  Üdvözlettel,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Január 27-en született a fiam. Természetes úton. Másfél hónapig szoptattam. Múlt hónap 27-én volt két hónapos és még nem volt menstruációm . Ez gond ?

 • Üdvözlöm!
  Császármetszés után 8héttel most jött meg a menszeszem.Viszont aggódom mert iszonyatosan vérzem.Az orvos szerint ez normális 2-4napig.Óránként betétcsere..Ez tényleg normális?

 • Üdvözlöm! 10 hete szültem császárral, kislányom 4 hétig tudtam szoptatni, majd a 6. héten megjött a menstruációm, ami 1 hétig tartott, majd rá 2 hétre ismét megjött, viszont akkor az intenzívebb, erősebb vérzés volt görcsökkel, szintén 1 hétig tartott…és most a 10.hét elején ismételten görcsölök és vérzek. Normális ez?

 • Kedves Dr nő/ úr!
  2020 augusztus 13-án született meg a kislányom! December 18-án jött meg a menstruáció 22-ig tartott de azóta nincs. 2020.11hó közepéig szoptattam. Teherbe eshettem ? Vagy még nem ált be rendesen ? Igaz előtte fogamzásgátlót szedtem 7 évig és 2019 augusztusban hagytam abba 2019. novemberben fogant a kislányom.

 • Sziasztok ma pont 6hete szültem meg természetes úton a kisfiamat és már 1hete erősen vérzek nagyobb vérdarabokkal tejem el apadt 2hét után ez már menstruáció vagy forduljak orvoshoz?

 • Kedves Ildikó,

  Anyatejes szoptatás alatt a teherbeesés valószínűsége csekély, a menstruáció hiánya normális. Ha további kérdései vannak, feltétlenül egyeztessen nőgyógyász szakorvosával!

  Minden jót kívánva,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Császárral született a kisfiam első babám. Anyatejes szoptatás alatt álló baba. Menstruációm nincs 14 hetes a babám. Teherbe eshetek így vagy sem?

 • kedves Klaudia!

  valóban nem kell aggódnia, de ha kérdései, kételyei vannak, szülészorvosával vagy nőgyógyászával mindenképpen beszéljen az állapotáról

  Minden jót kívánva,
  a nogyogyasz.hu csapata

 • Hello ! Segitsegetekre lenne szűgsegem 3 honapja múlott h megszületett a kis babam, abba kérnem a segitseget hogy ebbe a hónapba meg nem volt menstruáciom ez a màsosodik napja hogymég kellet volna jönie , de mivel a pici császármetszésel szuletett, ésmeg mindig anyatejes igy sokan azt montak h nem kell meg ilyednem ,Válaszotokat várom !Elore is koszonon

Hozzászólás

Hozzászólását / kérdését saját néven, becenéven, választott néven és anonim is megteheti. Amennyiben saját nevén ír hozzászólást / tesz fel kérdést rovatunkban (orvos válaszol), hozzájárul neve, mint személyes adata kezeléséhez. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az office@foglaljorvost.hu címre írt e-mail-ben.