Miért veszélyes a nemi herpesz?

2 hozzászólás

  • Kedves Orsi,

    Valójában a hólyagokból kialakult fekélyek teljes begyógyulásáig fertőzőnek tekintendő a herpesz, így végig javasolt az óvszer használata. Sajnos biztosan nem kijelenthető, hogy a férje nem lett megfertőzve, mivel tünetmentesen is jelentkezhet a herpeszfertőzés. Amint lehetősége lesz, egyeztessen szakorvosával és érdeklődjön párjának gyógyszeres kezeléséről is.

    Üdvözlettel,
    a nogyogyasz.hu csapata

  • Tisztelt doktornő/úr !
    A nemi herpesszel kapcsolatban érdeklődnék.Nekem még életemben nem volt nemi herpeszem, még a számon is.kb. kétszer,ha volt herpesz. Most azonban gyanitom, hogy sikerült valahogy megkapni. hogy hogyan, azt nem tudom, mert 41 éve házasságban élek,és a férjemen kívül nem volt más.A napokban rettenetes égető érzést éreztem, majd másnap apró hólyagok jelentek meg a bal oldali nagyajkon, a végbél körül, illetve rá két napra a fenekemen is. Azonnal kértem (volna) időpontot a nőgyógyászomhoz, de szabadságon van.A hólyagok iszonyatos fájdalmasak. Kérdésem a következő. Olvastam, hogy a fertőzés 7-14 nap alatt általában lezajlik, de utána még. kb. 12 napig fertőz.Ha letelik a 12 nap akkor is óvszert kell használni minden alkalommal.? Illetve mielőtt kijött rajtam a herpesz, már megfertőzhettem a férjemet? Megrémít ez az egész , sosem voltam még ilyen helyzetben. Válaszát előre is köszönöm.

Hozzászólás

Hozzászólását / kérdését saját néven, becenéven, választott néven és anonim is megteheti. Amennyiben saját nevén ír hozzászólást / tesz fel kérdést rovatunkban (orvos válaszol), hozzájárul neve, mint személyes adata kezeléséhez. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az office@foglaljorvost.hu címre írt e-mail-ben.